Άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο-χειμώνας

vrijdag, juli 31, 2009

DrPepper Shamu en Tegan

Vorig weekend ben ik samen met Rosemary en Kate naar Seaworld geweest (in San Antonio, Texas) Het was 35 graden en geweldig druk, maar dat was het helemaal waard. We zijn naar 5 orka shows geweest met 4 shamu's each, verder een beluga show en ik heb een dolfijn aangeraakt! Het was ruim 10 uur rijden dus we vertrokken donderdag ochtend, sliepen in een motel en vrijdag kwamen we aan in San Antonio. We zaten in dat motel op bed het plaatselijke nieuws te kijken, bleek dat de avond ervoor een vrouw in dat! motel een poos was vastgehouden en verkracht! Kate heeft de hele nacht niet kunnen slapen, arm schaap, ik sliep als een roos. Het is wel irritant want veel amerikaanse deuren kan je niet van binnen checken of de deur wel goed op slot zit. Als je aan de binnenkant aan de klink (?) zit gaat ie gewoon open, alleen van buiten, als het goed is, niet.

Vrijdag hebben we de riverwalk gedaan (http://www.thesanantonioriverwalk.com/) en delicious gegeten bij 'Lone Star'. Zaterdag seaworld (foto's met een wegwerp gemaakt dus die komen volgende week) en zondag weer terug. Op de terugweg verbleven we weer in een hotel. Zondag avond zijn we naar een casino geweest! Nooit eerder maar zooo verslavend. Rosemary was 150 dollar rijker toen we vertrokken, ik was iets minder fortunate :) Maar Kate was nog minder fortunate, zij was 60 dollar armer. Maar het was supergezellig. Er was een vrouw met een sigaret en een buideltasje! haha en ze ging heel goed en ze waren echt aan het juichen en als de machine spannende geluiden maakte (zo van, ooeeeh nog 1 plaatje nodig, ooeeehh misschien krijg je de jackpot) gingen we meedoen. Echt dolle pret.
Dinsdag avond ben ik met Tegan naar een optreden van vrienden van haar geweest. In een klein gebouwtje ergens in een park. Heel klein en hooguit 40 mensen, maar heel leuk. Het waren twee bands en ze bestonden echt uit een stel plaatselijke hangjongeren. Zo gezellig, ze hadden ook een banjo en zo;n wasbord ding. Ik was verbaasd want een aantal was aan het blowen en ik denk dat niet iedereen met bier in zijn/haar hand 21 was. (ik niet hoor moeder! I'm all Diet DrPepper ;), en er is altijd politie overal. Ik zag het al gebeuren maar tegan verzekerde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken.

Amerikaanse nonsense van de dag:
Taylor (mijn gastzusje), 16 jaar oud, reed een paar dagen geleden door de stad met een vriendin. Een andere auto met vriendinnen reed met hen mee. Ze hadden nog wat PopPop's over van the 4th of July. Een soort ongevaarlijke rotjes die je op de grond gooit (of op de auto van je vriendinnen) om ze te laten poppen, het geeft wel een aardige knal. Zij reden dus door de stad terwijl ze die dingen naar elkander gooiden. Het was na hun state curvue(!) wat als ik mij niet vergis 23.00uur is. Wat inhoudt dat ze na die tijd niet meer buiten mogen zijn zonder ouderlijk toezicht.
Ze stonden bij een stoplicht, gooiden een poppop en een persoon in een auto achter hen heeft warempel de politie gebeld!
Taylors vader is 'a cop' en in charge of the call ins die avond. Hij hoort dus dat zijn collega's opzoek zijn naar een witte whatevermerk en nummerbord. Hij belt Taylor en tells her to get the "F" home.
Thuis aangekomen stond er al een politieagent op haar te wachten. Hij scheen met een zaklamp in haar auto om haar PopPops op te sporen. Ze vertelde hem dat ze in de kofferbak liggen en ze pakt ze voor hem. De agent verteld dat de vrouw die ze ingebeld heeft gedreigd heeft haar aan te klagen...
Nu heeft ze huisarrest tot haar moeder terug komt van vakantie (zondag), en mag ze geen gebruik maken van haar auto, telefoon en ze mag haar vriend niet zien. (Jordan voor insiders)
Om een stel PopPops.

Einde

Woensdag college Bijbelstudie at 3pm en Youthgroup at 7pm. Ik ben eigenlijk te oud voor youthgroup maar for old times sake doe ik gewoon mee.

Gisteravond kwam Tegan kokkerellen


Ik ben eindelijk begonnen aan een boek dat ik ruim een jaar geleden gekocht heb. (Voice in the Wind van Francine Rivers) Aangezien het deel één van drie is en ik hem in Texas heb uitgelezen, was ik dolblij toen ik in een grote boekenwinkel vlak bij ons hotel deel 2 en 3 vond. Ik kan er weer even tegenaan.



Seaworld foto's volgende week mits gelukt!

1 Comments:

At 8:56 a.m., Blogger Lucia said...

Ligt het aan mij of typ je nederlands alsof het vertaals wordt uit het engels. Echt vage zinnen soms. Maar vooral dolle pret ! Arm schaap :-) Je moeder heeft geen leven met die verhalen van jou.
Nou, see you !

 

Een reactie posten

<< Home