Άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο-χειμώνας

donderdag, januari 03, 2008

Daar zijn we dan.

Hallo!
Nou, we zitten in J. Heb al een poosje niet geupdate. Korte versie, laatste weken waren goed. Vooral de een na laatste week of lectures. We hadden een spreker uit Nigeria, een YWAM leader. Paul Dangtoumda. Echt een hele gave kerel, hij sprak on missions. Maakt ons allemaal lekker enthousiast voor Outreach. De week erop hebben door gebed en aan elkaar geven in twee dagen 42.000 dollar bij elkaar gekregen en nu zitten we in J. We zitten in East J. Dit is.. dag... even denken..4. Ja. Wat we tot nu toe gedaan hebben is vooral de omgeving verkennen en her en der wat prayer walking en met mensen praten. (We zijn erg interessant met onze witte huid en gemiddelde 1.80 meter.) Ook hebben we met ons team in de afgelopen dagen non stop de bijbel gelezen. Ongeveer twee uur geleden waren we klaar. Wehadden een heel rooster met overdag in groepen van dire mensen drie uur lezen. Elk steeds een hoofdstuk en snachts tweetallen voor een uur. Unlike de andere teams (ikweet van sowieso één groep) hebben wij nog niet zon goed contact met de kerken hier. Vandaag hadden we 3 pastors op bezoek en hebben we eigenlijk pas uitgelegd wat YWAM is en wat we hier precies doen :) Nu gaat het contact hopelijk wat sneller. Het plan is dat we samen gaan werken met de kerk en dat we gaan werken in de sloppenwijken enzo. Maarja, aangezien de kerken in het oosten er nog niet zo van bewust waren en vanwege kerst zich niet echt op onze komst hebben voorbereid loopt het nog niet helemaal soepel. Maar we improviseren hier en daar en het gaat hartstikke goed. Bij het rondlopen hebben we al verschillende Engels sprekende mensen gevonden. Nouja, ik brabbel maar wat aan elkaar want het is lastig om allemaal uit te leggen en ik heb ook niet zoveel tijd.

Ons team bestaat uit 14 mensen. Op het moment wonen we in een best luxe apartementje. We hebben 3 slaapkamers met airconditioning. Ik slaap met Marianne op een tweepersoonsbed. We hebben een wasmachine, een koelkast en een normale wc. Kunnen geen wc papier doorspoelen maar ik ben allang blij dat we een normale wc hebben. Verder hebben we een bucket shower. Dat is een grote betegelde bak met water die we elke dag opvullen en er zit een klein emmertje bij die je over jezelf leeggooit. Het koude water is heerlijk verfrissend aangezien het buiten de slaapkamers en gewoon buiten aanvoelt alsof je door de vlindertuin in de dierentuin loopt :) en dan nog erger. Het is de hele dag zweten maar als het water dat we drinken is wel goed voor je huid ;) Het kan zijn dat dit een tijdelijk plek is. Waar we nu zitten was eigenlijk bestemd voor 3 andere teams van onze base die nu in Singapore zitten. We zien wel wat er gebeurd. Het zou wel jammer zijn als we zouden verhuizen want we beginnen de buurt en de mensen net een beetje te kennen en zij raken ook en beetje gewend aan de groep white people die elke dag heel irritant door het verkeer lopen en lopen te vogelen met de Rupiahs. Maarja, we zien dus wel.

Het eten is hier erg lekker (we hebben het allemaal wel luxe he ;) En met stokjes eten krijg ik ok al aardig onder de knie. Ze hebben ook bestek, maar stokjes is natuurlijk leuker. Het is hier ook lekker goedkoop. De cola light hier, unlike australia waar het nergens naar smaakte, is erg lekker. which is nice.

Het regent nu gigantisch hier, elke dag wel regen. wat eigenlijk wel in on svoordeel is want dat koelt de boel een beetje af. We meoten ook oppassen voor de muggen want we zitten nu in het vierde jaar van de 4jaarlijkse periode van de knokkelkoorts muggen. als dat goed nederlands is. Ik ben al een paar keer gestoken maar dat was snachts en die muggen steken overdag dusdat zal wel loslopen. De musquito nets maken de slaapkamers wel lekker gezellig en knus :)

DUs nouja, ik moet nu weer gaan. Volgende keer probeer ik wat fotos te plaatsen.

Peace en God Bless! (I'm a YWAM-er :P)