Άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο-χειμώνας

zaterdag, december 08, 2007

sorry voor (eventuele? :) foute spelling.




Hoihoi,
vandaag hadden we megacities trainingday. Zoals jullie als het goed is hebben gelezen is mijn twee maanden in J. deel van megacities. (A ministry that targets ONE CITY of one million or more people for12 months working together with local believers) Vandaag hebben we dus trainingdag gehad. van half negen tot vijf. De tijd ging snel voorbij, was erg interessant. We kregen vanalles te horen. i.e. gewoon practical dingen, welke kleding we wel en niet kunnen dragen, customs en don;t touch men. zo.. dat was het in het kort. :) Ook kregen we een lange powerpoint over de islam. Ik krijg de presentatie als het goed is op mijn Ipod. Dat is ook erg handig. We hebben een ministry genaamd Create international, zij maken vanallemaal videos voor de verschillende landen en people groups etc. en we gaan dus met allemaal evangelisatie materiaal/filmpjes op onze ipods naar J. Ik geloof zelfs de Bijbel in het Indonesisch en arabic. gaaf he :) vind ik wel.

Megacities heeft een project op gang gebracht waarbij churches in J. sloppenwijken "adopteren". Wij zullen ook voornamelijk in sloppenwijken werken. Dit 'community adoption' houdt in dat zoveel mogelijk kerken een sloppenwijk in hun area "adopteren". practische hulp aanbieden etc. Wij zijn de eerste wave of people die voor megacities naar J. gaan en gaan samenwerken met die kerken.

Het ging verder over soorten practische hulp die we kunnen bieden en hoe we dat gaan doen enzo en hoe we onszelf gezond houden, ook belangrijk. Ik ga naar het oostelijke deel van J. met mijn team:
Het schijnt ook dat we het in J. best luxe krijgen wat accomodation betreft. De kerken met wie we samenwerken zijn erg rijk. Ethiopia en Eritrea zal wel anders zijn.
Voor meer info over megacities check out:
http://www.ywamperth.org.au/megacities/Erg aan te raden om die site goed te bestuderen want het is echt gaaf. dus...



Nog een cool iets.
Velen van onze DTS zijn nog aan het bidden en mensen aan het emailen voor support voor finances. (komende woensdag moet het binnenzijn, wil je helpen: Pauline de Vries, ABN AMRO Lelystad, 61-60-50-828)
Esther (hongkong) had a little over a week ago een droom dat ze
twee cheques ontving met een gigantisch bedrag. Melissa ging met haar bidden en zei vol overtuiging dat het 10.000 dollar zou zijn. (5975 Euro)Nou, vorige week had ze haar moeder aan de telefoon, blijkt dat twee vrouwen uit haar kerk (die ze niet eens kent) in Hongkong geld gedonated hebben, met een totaal van 700.000 'whatever the money in hongkong is'(als ik me niet vergis) wat precies 10.000 Australian Dollars is. Dat is toch cool! of niet soms? dacht het wel!


Het is nu zaterdag, weekend. Best drukke week gehad. Dinsdag hebben we nu inplaats van smallgroup, outreachgroup. zeg maar. we zijn met onze groep na
ar het strand geweest (city beach) begonnen met een spel wat te maken had met tape op je rug en waabij je ended up met zand pretty much everywhere. We eindigden met gebed voor onze outreach en een lange worshipsession in de kou. Was cool. Australie is echt zo mooi! Ik hou nooit zo van het strand... In nederland that is.
Woensdag hebben we sinterklaasavond met alle (over 20) Dutchess. Het was erg gezellig. Pepernoten, dropjes en sinterklaasmuziek. Ik had Petra getrokken, vorig jaar toen Joanne hier was had zij ook Petra. Dus... lekker boeieh maar wel toevallig :) Ik was ook erg moe deze week dus tijdens mijn 2 hours off heb ik afgelopen
week vooral geslapen. Elke week hebben we een one on one met onze smallgroup leader waarin we over heerlijk persoonlijke dingen praten. Ik zie er altijd wel naar uit aangezien Pam mijn one on one is, ze is echt super. (znd znd znd) Nouja, ik was dus van plan donderdag heerlijk te slapen en lunch te skippen dat zou dus drie uur slaap zijn. Kwam niet zoveel van, eerst heb ik een uur aan ons evangelism gedoe voor die avond gewerkten daarna had ik een one on one. Hartstikke gezellig die one on ones, duurde zo'n 1,5 uur.

Donderdag avond voor evangelism hebben we christmas carols gezongen en koekjes en candycanes uitgedeeld/t. Ik ging met Jess (leader of our evangelism group) langs de winkels. Aantal goede gesprekken gehad, als deed zij most of the talking. Ik ben nog niet zo'n evangelism specialist. Komt nog wel.
Op een gegeven moment tijdens het zingen (ik was in gesprek ik zag het van een afstandje) kwam de little italian owner of the pizzaplace across the street aangerend met een pizza... voor ons! leuk he! en even later kwam hij er nog een brengen.

Nou, gisteravond hadden we friday night meeting net als elke week. Na fr
iday night meeting hebben we erg gezellig rond gehangen. Pizza gehaald, cola erbij, schouder massage van Pam, en toen niet al te laat naar bed aangezien we vandaag dus training day hadden. Ik was wel blij dat ik mocht uitslapen tot acht uur. Wat een luxe :)
Pam and me:
Morgen heb ik het ook druk, door de drukte van afgelopen week ben ik nog niet aan mijn journal begonnen. Ook hebben we een city project die dinsdag ingeleverd moet worden en iedereen heeft dat gigantisch uitgesteld. Mijn groep dus ook. Shame on us, but what else is new :) Morgen ochtend dus weer vroeg mijn bed uit en naar een internetcafe. For some reason liggen de computers er hier weer uit en als ze het al doen is het internet erg slow.

Nou, dat was het wel denk ik. Als je vragen hebt mag je me altijd mailen! (rechts paarse balkje)

Doei!